Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Ο Β. Νινιός, διεθνής εκπαιδευτής στην αντικατάσταση της μιτροειδούς με AltaValve

heart center valvida 2

Ο Επεμβατικός Καρδιολόγος Δρ. Βλάσης Νινιός, Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την εκπαίδευση κορυφαίων Καρδιολόγων και Καρδιοχειορυργών στις επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας με την καινοτόμο συσκευή AltaValve, που πραγματοποίησε πρώτος παγκοσμίως. Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης καθίσταται πρωτοπόρο και στην εκπαίδευση διεθνώς αναγνωρισμένων Καρδιολόγων και Καρδιοχειρουργών.
Οι καθηγητές Επεμβατικής Καρδιολογίας Paul Sorajja και Καρδιοχειρουργικής Vinnie Bapat, στο Minneapolis Heart Institute των ΗΠΑ, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκαν στα χειρουργεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού, για να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν σε ένα πραγματικό περιστατικό διαδερμικής αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας.
Ο Δρ. Β. Νινιός, αφού πραγματοποίησε έναν κύκλο επεμβάσεων σε πέντε χώρες της Ευρώπης, ξεκίνησε την εκπαίδευση καταξιωμένων ιατρών των Η.Π.Α. με πρώτο σταθμό το νοσοκομείο Los Robles του Los Angeles  όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη επέμβαση του είδους στην Αμερική, μαζί με τον Δρ. Saibal Kar, MD έναν από τους κορυφαίους Επεμβατικούς Καρδιολόγους του πλανήτη.
Ακολούθησαν αντίστοιχες επιτυχείς επεμβάσεις στο νοσοκομείο της Minneapolis (Minneapolis Heart institute) με τους Dr. Paul Sorajja και Prof. Vinnie Bapat ως follow up στις προηγούμενες επισκέψεις τους στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και στο Oklahoma Heart Hospital.
Η Ομάδα Δομικών Καρδιακών Παθήσεων της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον κ. Βλάση Νινιό, έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία ως πιστοποιημένη στην εκπαίδευση ιατρών πάνω στις μεθόδους διαδερμικής αντιμετώπισης των βαλβιδικών παθήσεων της καρδιάς, ενώ είναι η πρώτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, που πραγματοποίησε αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας αμιγώς διαδερμικά.
heart center valvida
• Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την επίσκεψη των Dr. Paul Sorajja και Vinnie Bapat από το Minneapolis Heart institute για την εκπαίδευσή τους στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, καθώς και από την επίσκεψη του κ. Β.Νινιού στο Los Robles Hospital Los Angeles για την πραγματοποίηση της πρώτης επέμβασης διαδερμικής αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας με τη συσκευή Altavalve από τον διεθνούς φήμης επεμβατικό καρδιολόγο Dr Saibal Kar.