Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Επιστημονικά video

Εισήγηση Βλάση Νινιού με θέμα «Διαδερμική Επεμβατική Αντιμετώπιση της Μητροειδούς Βαλβίδας» στο πλαίσιο των πανελληνίων Σεμιναρίων της ομάδας εργασίας Ηχωκαρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (2021).
Εισήγηση Ηλία Νινιού με θέμα «Αύξηση τροπονίνης και ακινησία μεσοκοιλιακού διαφράγματος» -παρουσίαση περιστατικού σε γυναίκα 60 ετών στο πλαίσιο των πανελληνίων Σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (2021)
Εισήγηση Βλάση Νινιού με θέμα «Ανεπάρκεια Τριγλώχινας στην Καρδιακή Ανεπάρκεια: νεότερες τεχνικές» στο πλαίσιο των πανελληνίων Σεμιναρίων της ομάδας εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (2021)
Ηλίας Νινιός: «Πώς εκτιμούμε την ανεπάρκεια της μιτροειδούς μετά την σύλληψη των γλωχίνων; Ένα ή περισσότερα MitraClip;». Παρουσίαση στην ημερίδα "Ηχοκαρδιογραφικός Έλεγχος για Διαλογή Ασθενών και Καθοδήγηση Διακαθετηριακών Παρεμβάσεων Ανεπάρκειας Μιτροειδούς Βαλβίδας" του Tμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών "ΥΓΕΙΑ" στις 13 Απριλίου 2019.
Εισήγηση Ηλία Νινιού στο 40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο (17-19 Οκτωβρίου 2019, Ιωάννινα) με θέμα «Ορίζοντας την δευτεροπαθή ανεπάρκεια της μιτροειδούς» και «Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία φόρτισης (Stress echo) – Πέρα από την κίνηση των τοιχωμάτων - Αξιομνημόνευτα περιστατικά».
Στρογγύλη τράπεζα με θέμα «Ηχοκαρδιογραφικός Έλεγχος για Διαλογή Ασθενών και Καθοδήγηση Διακαθετηριακών Παρεμβάσεων Ανεπάρκειας Μιτροειδούς Βαλβίδας». Εισήγηση Βλάση Νινιού με θέμα: «MitraClip: Τεχνικά χαρακτηριστικά, περιγραφή της επέμβασης. Μετεξελίξεις του συστήματος (NTR, XTR) και αλλαγές που έρχονται. Ποιες οι ουσιαστικές διαφορές;»
Κλινικό φροντιστήριο των πλέον μοντέρνων τεχνικών επιδιόρθωσης της πρωτοπαθούς ανεπάρκειας της µιτροειδούς βαλβίδας. – 15 Δεκεμβρίου 2018. Εισήγηση Βλάση Νινιού, με θέμα: «MitraClip: Εβδομήντα χιλιάδες εμφυτεύσεις αλλά ποιες είναι οι ενδείξεις στην πρωτοπαθή ανεπάρκεια;»
Βλάσης Νινιός, Επεμβατικός Καρδιολόγος Heart Center Θεσσαλονίκης: «MitraClip στην θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας». -14 Sep 2018, στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Ενδοσκοπικές και Διαδερμικές τεχνικές στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων».
Βλάσης Νινιός, 16 Μαϊου 2019: «Η 3D υπερηχογραφία στη διάγνωση των βαλβιδοπαθειών» σε στρογγυλό τραπέζι για τις βαλβιδοπάθειες.
Η εισήγηση του Επεμβατικού Καρδιολόγου Βλάση Νινιού, στα διακλινικά Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Καρδιοθωρακοχειρουργικής του Ακαδημαϊκού έτους: 2018 – 2019. Τα μαθήματα οργάνωσε η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Θώρακος – Καρδιάς - Αγγείων