Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Καρδιολογικές εξετάσεις

Η διενέργεια καρδιολογικών εξετάσεων κρίνεται επιβεβλημένη σε προληπτική βάση αλλά και σε ασθενείς με γνωστή καρδιοπάθεια.

Σε προληπτική βάση πρεπει να εξετάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών, οι καπνιστές, όσοι έχουν ιστορικό καρδιοπαθειών, οι διαβητικοί, όσοι είναι υπερτασικοί αλλά και όσοι νιώθουν δύσπνοια ή πόνο στο στήθος.

Οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο, όσοι πέρασαν έμφραγμα, όσοι έχουν βαλβιδοπάθεια ή καρδιακή ανεπάρκεια πρέπει να εξετάζονται κλινικά κάθε 6 μήνες και να υποβάλλονται σε καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς (triplex) και ενδεχομένως και σε άλλες εξετάσεις όπως holter ρυθμού και πίεσης και τεστ κοπώσεως, stress echo, μαγνητική καρδιας ή στεφανιογραφία, αναλόγως με την περίπτωση και τη βαρύτητα της νόσου. Σε τακτική βάση είναι απαραίτητες και οι εξετάσεις αίματος για τον προσδιορισμό της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και του σακχάρου.

Συζητείστε μαζί μας ποιες εξετάσεις είναι απαραίτητες για σας εάν:

είστε καπνιστής

έχετε υψηλή πίεση

είστε διαβητικός

έχετε χοληστερίνη

έχετε οικογενειακό ιστορικό με καρδιοπάθειες

και σε κάθε περίπτωση που νιώσετε πόνο στο στήθος ή δύσπνοια

Η Καρδιολογική Ομάδα του Heart Center διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα σύγχρονα διαγνωστικά «εργαλεία» και τον πληρέστερο εξοπλισμό Καρδιολογικού Κέντρου στη Βόρεια Ελλάδα για την καρδιακή απεικόνιση και την ασφαλή διάγνωση των παθήσεων.

Διενεργεί αναλόγως των αναγκών του ασθενούς:

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Stress echo με ποδήλατο ή με δοβουταμίνη