Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Το Καρδιολογικό Κέντρο – Heart Center

Το HEART CENTER είναι το πληρέστερο και πιο άρτιο από πλευράς εξοπλισμού Καρδιολογικό Κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα στη Θεσσαλονίκη και διεθνείς πρωτιές και διεθνή αναγνώριση. Είναι ταυτόχρονα δίπλα σας, με σεβασμό, υπευθυνότητα και άρτια επιστημονική κατάρτιση.

Το HEART CENTER συνιστά στον χώρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με το οποίο κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται, τη B΄ Καρδιολογική Κλινική, με Διευθυντή τον Επεμβατικό Καρδιολόγο, Βλάση Νινιό. Διαθέτει Ιατρείο και στον χώρο της Κλινικής, αλλά δέχεται ασθενείς μόνο μετά από ραντεβού στο HEART CENTER.

Η εξειδίκευση μας είναι στην Επεμβατική Καρδιολογία, εξελίσσεται συνεχώς, καθώς, λόγω της τεράστιας εμπειρίας της ομάδας μας, οι παγκόσμιοι κολοσσοί ιατρικής τεχνολογίας, μας εμπιστεύονται μέσω ερευνητικών προγραμμάτων για να εφαρμόσουμε ό,τι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται διεθνώς. Τους ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη, με εξαιρετικά αποτελέσματα επεμβάσεων, τα οποία παρουσιάζουμε σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, ενώ εισπράττουμε τη χαρά βελτίωσης της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής, εκατοντάδων ασθενών μας. Δεν είμαστε υπερφίαλοι. Δουλεύουμε μεθοδικά, οργανωμένα και επιλέγουμε την καλύτερη θεραπεία για τον κάθε ασθενή μας ξεχωριστά!

Αντιμετωπίζουμε πρωτοποριακά στην Ελλάδα, ασθενείς με υψηλό κίνδυνο για καρδιοχειρουργική επέμβαση και αδυναμία διαδερμικής αποκατάστασης, με τις Υβριδικές επεμβάσεις Καρδιάς: Ό,τι πιο σύγχρονο διεθνώς, το οποίο προκύπτει από τη σύμπραξη εντός του χειρουργείου, της ομάδας του HEART CENTER με τον κορυφαίο Καρδιοχειρουργό Δρ. Αντώνη Πίτση, προκειμένου να προσφέρουμε πρωτοποριακές θεραπείες ταυτόχρονης διαδερμικής και ενδοσκοπικής επέμβασης, στους Έλληνες ασθενείς.

Πραγματοποιήσαμε πρώτοι παγκοσμίως, διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας.

Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα εμπειρία, στη διαδερμική επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας με Mitralclip, της τριγλώχινας βαλβίδας με Triclip  και όλων των βαλβίδων της καρδιάς – ακόμη και με ειδικά χαρακτηριστικά ή προβλήματα-,  ενώ συμμετέχουμε σε διεθνείς και ευρωπαϊκές πολυκεντρικές μελέτες επεμβατικής καρδιολογίας, μοναδικές στην Ελλάδα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας, δωρεάν για τους ασθενείς μας που είναι κατάλληλοι.

Διαθέτουμε εξαιρετικά εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα Καρδιολόγων στον τομέα της καρδιακής Απεικόνισης (advanced cardiac imaging), στη διάγνωση και θεραπεία των μυοκαρδιοπαθειών και την τοποθέτηση βηματοδοτών, καρδιακών απινιδωτων και αμφικοιλιακων συστημάτων. Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους στη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου, καθώς και όλες τις καινούριες τεχνικές στη στεφανιογραφια και την αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αγγείων.

Εξετάσεις που διενεργούμε στο Heart Center

Κλινική εξέταση / Ιστορικό

Διαθωρακικό υπερηχογράφημα

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Holter ρυθμού 24h, 48h

Holter πίεσης

Τεστ κόπωσης

Stress echo με εργονομικό ποδήλατο και με δοβουταμίνη

Δισδιάστατο – τρισδιάστατο διοισοφάγειο υπερηχογράφημα καρδιάς

Επανέλεγχος ασθενών που υποβλήθηκαν σε αγγειοπλαστική ή καρδιοχειρουργική επέμβαση

Εξετάσεις που διενεργούμε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αξονική στεφανιογραφία

Μαγνητική τομογραφία καρδιάς & stress MRI

Στεφανιογραφία

Διοισοφάγειο υπερηχογράφημα καρδιάς

Stress Echo με δοβουταμίνη

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων

Διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας (TAVI) με νέο σύστημα προώθησης

Διαδερμική επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας (MITRACLIP)

Εμφύτευση βηματοδότη

Εμφύτευση απινιδωτή / αμφικοιλιακού βηματοδότη-απινιδωτή

Διαδερμική αντικατάσταση πνευμονικής βαλβίδας

Διαδερμική σύγκλειση μεσοκολπικής επικοινωνίας

Διαδερμική σύγκλειση μεσοκοιλιακής επικοινωνίας

Διαδερμική σύγκλειση ωτίου αριστερού κόλπου

Διαδερμική σύγκλειση ανοιχτού ωοειδούς τρίματος

Αντιμετώπιση παραβαλβιδικής διαφυγής

Είμαστε στη διάθεση σας να σας συμβουλέψουμε υπεύθυνα για το ζήτημα που σας απασχολεί και να σχεδιάσουμε μαζί την περαιτέρω αντιμετώπιση με άριστα αποτελέσματα.