Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

1η παγκοσμίως Altavalve 29F για ανεπάρκεια μιτροειδούς

Την ομάδα του Heart Center – Β΄ Καρδιολογική Κλινική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, εμπιστεύθηκε για τις πρώτες δύο εμφυτεύσεις παγκοσμίως της καινοτόμου βαλβίδας Altavalve με το νέο σύστημα 29F, η εταιρείας 4C Medical Technologies, Inc. Η αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στις νέας γενιάς ελάχιστα επεμβατικές τεχνολογίες για τις δομικές καρδιοπάθειες, επέλεξε την ομάδα μας, λόγω της προϋπάρχουσας εμπειρίας, από τις μεγαλύτερες διεθνώς.

Στις 14 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε απόλυτα επιτυχής διαδερμική αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας με αναίμακτο τρόπο, σε δύο ασθενείς υψηλού κινδύνου με καρδιακή ανεπάρκεια και ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας. Το νέο σύστημα το οποίο ενσωματώνει η βαλβίδα, προσθέτει στο «οπλοστάσιο» της ομάδας μας μία ακόμα θεραπευτική επιλογή για έναν ευαίσθητο και ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό.

Η επέμβαση διενεργήθηκε στο σύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του άκρως εξειδικευμένου προσωπικού.

  • Στις φωτογραφίες, ο Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Επεμβατικός Καρδιολόγος Βλάσης Νινιός με αναμνηστική βαλβίδα ανά χείρας, πλαισιωμένος απο τους συνεργάτες του, αλλά και το προσωπικό της εταιρείας που ταξίδεψε από την Αμερική για να υποστηρίξει τις δύο επεμβάσεις στην πρώτη παγκοσμίως εφαρμογή της νέας τους βαλβίδας.