Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Ανεπάρκεια πνευμονικής βαλβίδας

Ανεπάρκεια στην πνευμονική βαλβίδα εμφανίζουν συχνά ασθενείς με τετραλογία fallot μετά την παρέλευση αρκετών χρόνων από επιτυχή χειρουργική επέμβαση. Στους ασθενείς αυτούς, εφαρμόζεται η διαδερμική αντικατάσταση της πνευμονικής βαλβίδας με   ειδική προσθετική βαλβίδα melody.

Η ομάδα του Heart Center, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αντικατάσταση της πνευμονικής βαλβίδας, σε συνεργασία με τον Επεμβατικό Παιδοκαρδιολόγο – Παιδίατρο Βασίλη Θανόπουλο, σε περιστατικά νεαρών ασθενών.

Έχει διενεργήσει περισσότερες από 30 επεμβάσεις, όταν ετησίως στην Ελλάδα το σύνολο των αντίστοιχων επεμβάσεων δεν ξεπερνά τις 10. Η πιθανότητα επιπλοκών είναι κάτω του 1%, η παραμονή στην Κλινική είναι μίας ημέρας, η κινητοποίηση του ασθενούς είναι άμεση όπως και η βελτίωση των συμπτωμάτων.

Επίσης, σε περιπτώσεις συγγενούς στένωσης της πνευμονικής βαλβίδας διενεργείται από την ομάδα του Heart Center διαδερμική διάνοιξη της βαλβίδας με μπαλόνι.

Ιδιαίτερα περιστατικά:

Νεαρός ασθενής με υπερμεγέθη πνευμονική βαλβίδα (32 mm) υποβλήθηκε σε επέμβαση με τη μοναδική βαλβίδα αντίστοιχου μεγέθους που υπάρχει στον κόσμο, τη Venus P-Valve. Η κατασκευάστρια εταιρεία την έστειλε στην Ελλάδα ειδικά για τη διενέργεια της συγκεκριμένης επιτυχούς επέμβασης από την ομάδα Νινιού. Ο ΕΟΠΥΥ, ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

Νεαρός ασθενής μετά από δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις υποβλήθηκε σε διαδερμική αντικατάσταση πνευμονικής βαλβίδας με επιτυχία, χωρίς να διακινδυνεύει την απρόσκοπτη δυνατότητα μελλοντικής νέας καρδιοχειρουργικής επέμβασης.